Skip to main content

Behandelingen & Specialisaties

Als gediplomeerd medisch pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken voor medisch pedicure. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. Voorlopig is dit niet bij mij te declareren. 


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Overige risico voet

Onder de overige risicovoet verstaan wij de oudere, verwaarloosde en spastische voet. Maar ook de oncologische voet door bijwerkingen of door tumoren of gezwellen op of onder de voet of nagels. Er zijn diverse aandoeningen of ziektes die niet onder de diabetes of reuma voet vallen die wij als medische voetzorgverlener onder de noemer van overige risico voeten plaatsen. Denk hierrbij aan de ziekte van Huntington of MS of Parkinson en zelfs een beroerte/CVA.


Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie en ook de master opleiding heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen). Ook voor de ruiterteen ( teen die over de andere teen heen groeit) kan er een passende orthese gemaakt worden. 

Hebt u last van een terugkerende likdoorn tussen u tenen dan kan daar ook een speciale orthese voor gemaakt worden.


Nagelregulatie techniek met nagelbeugel

Diverse nagelproblemen komen voor in de nagelwal, er komen vaak eelt en likdoorns voor door hevige druk tegen de zijkant van de teen en bovenop de nagelplaat. Ook zien we vaak een ingroeiende nagel. Soms samen met een ontsteking beginnend of juist al erger. 

Ik kan dit voor u oplossen door een nagelbeugel te plaatsen. Ook heb ik diverse soorten nagelbeugels om diverse problemen aan te kunnen pakken. Die ook voor diabetes geschikt zijn.

Anti druk techniek

Anti druk techniek is een vilttherapie op professionele wijze. Het is van belang dat je als medisch pedicure goed kennis hebt van de anatomie van de huid maar ook van huidaandoeningen.

Bij de drukregulering van risicovoeten wordt er een keuze gemaakt uit verschillende viltproducten zonder agressieve plakmiddelen. Een antidruk is voor tijdelijk en heeft een meer beschermende functie.

De antidruk wordt op maat gemaakt  en rekening houdend met de eventuele aandoening die de cliënt heeft.


Nagelreparatie techniek met gel speciaal voor schimmel nagels

Diverse verkleuringen in de nagel of mycose nagel ( schimmelnagel) Ik werk met LCN Wilde Pedique silver plus.

We verlangen er allemaal naar mooie en verzorgde voeten waarmee we , als het klimaat het toe laat, mee kunnen uitpakken. Nieuwste ontwikkelingen en moderne technieken laten ons toe om naar blijvende, individuele oplossingen te zoeken binnen het kader van cosmetische voetverzorging.

LCN WILDE PEDIQUE silver plus is een professioneel concept waarmee beschadigde teennagels gecorrigeerd kunnen worden en waarmee een blijvend en perfect resultaat nagestreefd wordt.  LCN WILDE PEDIQUE silver plus- een plus voor wetenschap, onderzoek en ontwikkeling. Wetenschappelijk geteste kiemdodende werking. Bovendien heeft het zilver een anti bacteriële werking! 

Te gebruiken met het speciaal ontwikkelde LCN Mykosept tinctuur. Zie voor aankoop en uitleg hiervan de webshop. ( staat onder overige producten)

Dit is geschikt voor mannen en vrouwen. 

Vraag gerust voor meer informatie hierover.

Vergoedingen

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.